Wat is Pima katoen? 

In de uitgestrekte valleien van Zuid-Amerika, waar de zon de aarde kust en de lucht doordrenkt is met een warme gloed, groeit een bijzondere variëteit katoen: Pima katoen. Dit prachtige katoen staat bekend om zijn uitzonderlijke zachtheid, duurzaamheid en glans. Het is hier, in deze zonovergoten regio, dat het verhaal van Stratton Montez begint.

Ooit waren we gewoon een droom, een visie van mode doordrenkt met kwaliteit en toewijding aan het milieu. Onze zoektocht naar de perfecte stof bracht ons naar de hoogvlaktes van Zuid-Amerika, waar de Pima katoenplanten gedijen in de vruchtbare bodem en het zachte klimaat. Hier ontdekten we de sleutel tot het creëren van de meest verfijnde en duurzame overhemden.

Pima katoen, met zijn buitengewoon lange vezels, zorgt voor een soepele en zijdezachte stof die aanvoelt als een omhelzing op de huid. Het materiaal is ademend en absorbeert vocht, waardoor je je de hele dag fris en comfortabel voelt, zelfs in de warmste klimaten.

Bij Stratton Montez hebben we ons toegelegd op het omarmen van de unieke eigenschappen van Pima katoen. Elk van onze overhemden wordt met liefde en vakmanschap vervaardigd, met de nadruk op elk detail. We geloven in tijdloze elegantie en duurzaamheid, en Pima katoen past perfect in deze visie.

Onze missie is simpel maar krachtig: we willen je voorzien van de meest luxe, comfortabele en milieuvriendelijke overhemden die je ooit zult dragen. De keuze voor Pima katoen is een keuze voor zowel verfijning als verantwoordelijkheid.

Dus, elke keer dat je een Stratton Montez overhemd draagt, draag je niet alleen een stukje van de zonovergoten Zuid-Amerika op je huid, maar ook bij aan een wereld van mode die respectvol is voor de planeet. Welkom in de wereld van Stratton Montez, waar Pima katoen en elegantie samenkomen in perfecte harmonie.

 

 

 

Wat is het verschil tussen Pima katoen en gewoon katoen?

Pima katoen onderscheidt zich van gewoon katoen door de sterkte en de lengte van de vezel. De vezel van Pima katoen is veel sterker dan die van gewoon katoen. De vezels zijn 35% langer. Dit resulteert in een zachter, sterker katoen met een mooie glans. Pima katoen is lichter van gewicht dan gewoon katoen.

Verschillen tussen Pima katoen en Egyptisch katoen?

Pima katoen is van vergelijkbare kwaliteit als Egyptisch katoen. De vezels van Pima katoen zijn meestal iets korter dan die van de Egyptische variant. Beide katoensoorten worden zeer fijn geweven, waardoor ze meer vocht absorberen dan gewoon katoen.

Eigenschappen van Pima katoen

Door de extra vezellengte neemt Pima katoen kleur beter op, en blijft de kleur van Pima stoffen langer mooi. Pima katoen is daarnaast duurzamer dan gewoon katoen. De productie is minder belastend voor het milieu, waardoor het een van de milieuvriendelijkste katoensoorten is. Pima is ook vormvaster. Pima katoen neemt wel meer vocht op dan gewoon katoen, en is daarom in sommige gevallen lastiger te reinigen.

Toepassingen van Pima katoen

Pima katoen wordt gebruikt in kleding van hoge kwaliteit, en door merken die duurzaamheid belangrijk vinden. Het wordt toegepast in alle kledingstukken: van ondergoed tot bovengoed. Wij bieden overhemden van Pima katoen aan van het luxe kledingmerk Stratton Montez, die door de fijne weving zowel sterk als superzacht zijn.

De voordelen van Pima katoen

Een shirt van Stratton Montez die gemaakt is van Pima katoen is van de beste kwaliteit. Het blijft veel langer mooi dan vergelijkbare shirts van gewoon katoen. Het heeft een diepere kleur, en behoudt zijn kleur en vorm langer. Door het lagere gewicht van de stof dragen de shirts lichter, en ze ademen beter. Hierdoor zijn shirts van Pima katoen zeer comfortabel, zacht, en toch erg slijtvast.

0