Stratton Montez overhemden zijn gemaakt van 100% katoen van een satijnbinding.

Een satijnbinding volledig van katoen wordt Sateen genoemd. Sateen overhemden zijn licht van gewicht, met een licht glanzend effect en voelen zacht aan.

Een satijnbinding ontstaat doordat vier of meer inslagdraden over de schering heengaan of andersom. De ontstane stof voelt glad aan en glanst een beetje dankzij de speciale weving die als veel dichter wordt ervaren, ook helpt deze weving goed om verkleuring tegen te gaan zo blijft het bij donkere kleuren vele malen mooier. De binding van sateen waar Stratton Montez gebruik van maakt is van hoge kwaliteit Pima Katoen & duurzaamheid.

Een klein beetje geschiedenis: Er zijn verschillende verklaringen voor het ontstaan van het woord satijn. Er wordt gezegd dat het woord afgeleid is van de Chinese havenstad Quanzhou waarvan de naam in het Arabisch Zayton of Zaitūnī zou zijn. Het Nederlandse woord satijn is uiteindelijk onleent uit de Franse benaming “Satin“. In middeleeuwse tijden werd satijn voornamelijk gemaakt uit zijde en later in de tijd pas van katoen (zoals we het nu kennen).

0