In de wereld van verfijnde mode, waar stijl en comfort samenkomen, heeft Stratton Montez zijn eigen unieke reis gemaakt. Het begon allemaal met een passie voor overhemden en een onverzettelijke toewijding aan vakmanschap.

Het geheim achter de uitzonderlijke pracht van Stratton Montez-overhemden? Sateen. Sateen is meer dan alleen stof; het is een kunstvorm die de zintuigen betovert. Dit weefsel creëert een zacht, zijdeachtig oppervlak dat aanvoelt als een streling op de huid.

Bij Stratton Montez hebben we sateen tot in de perfectie verfijnd, met aandacht voor elk detail. Onze sateen overhemden stralen luxe en verfijning uit, terwijl ze je omhullen in ultiem comfort.

Elk overhemd dat ons atelier verlaat, draagt de belofte van tijdloze klasse en onberispelijke kwaliteit. Het is niet alleen een kledingstuk; het is een verhaal van vakmanschap en toewijding om iets buitengewoons te creëren.

Wanneer je een Stratton Montez sateen overhemd draagt, draag je niet alleen een kledingstuk; je draagt een verhaal van passie voor mode en liefde voor detail. Welkom in de wereld van Stratton Montez, waar sateen overhemden de belichaming zijn van elegantie en comfort in perfecte harmonie.

Stratton Montez overhemden zijn gemaakt van 100% katoen van een satijnbinding.

Een satijnbinding volledig van katoen wordt Sateen genoemd. Sateen overhemden zijn licht van gewicht, met een licht glanzend effect en voelen zacht aan.

Een satijnbinding ontstaat doordat vier of meer inslagdraden over de schering heengaan of andersom. De ontstane stof voelt glad aan en glanst een beetje dankzij de speciale weving die als veel dichter wordt ervaren, ook helpt deze weving goed om verkleuring tegen te gaan zo blijft het bij donkere kleuren vele malen mooier. De binding van sateen waar Stratton Montez gebruik van maakt is van hoge kwaliteit Pima Katoen & duurzaamheid.

Een klein beetje geschiedenis: Er zijn verschillende verklaringen voor het ontstaan van het woord satijn. Er wordt gezegd dat het woord afgeleid is van de Chinese havenstad Quanzhou waarvan de naam in het Arabisch Zayton of Zaitūnī zou zijn. Het Nederlandse woord satijn is uiteindelijk onleent uit de Franse benaming “Satin“. In middeleeuwse tijden werd satijn voornamelijk gemaakt uit zijde en later in de tijd pas van katoen (zoals we het nu kennen).

0